Koh Phangan

Tjoho!!


Jag ar nu pa Koh Phi Phi, men vi skruvar tillbaka lite till Koh Phangan igen...


Haft super vader nu, anda sen Ao Nang - inte en dag med molningt nastan! Men gud sa varmt det ar. Dom sista dagarna pa Koh Phangan hade vi runt 37 - 38 grader! "phu" Sa man orkar inte sa mkt mer an att ligga pa stranden, man ar mer i vattnet an pa land. Var ganska lange pa Koh Phangan den har gangen!Blev val ungefar 1 1/2 vecka:)

Had Rin ar litet och massa gator som gar lite hit och dit, pa kors och tvars. Massa massa affarer och restauranter. Ar en lang lang strand i "centrum" langs med den ar det hur manga barer och "buckets stand" som helst som har oppet om kvallarna. Alla festar ju pa stranden. Och runt "fullmoon" ar det ju hur mycket folk som helst!Lite lugnare nu an "Fullmoon" i februari,men anda mycket folk! Ute varje natt, dansade som en galnig med dom andra pa "drop in", drack ol och drinkar pa systembolaget(dar jag som oftast kanske satt lite lange:p hahaha!) och sen var det marsch i sang pa Sea Garden. Ar sa sjukt mycket svenskar ute o reser!! Typ inte traffat nagra normman pa hela resan, forutom Heidi saklart och en annan kille som var pa Koh Phangan februar. Da jag motte de forsta gangen.
          Det ar svenskar overallt, och alla tror ju att jag ar svensk ocksa iofs ;) Det blev manikyr tva ganger, massage och pedikyr en gang under dagarna pa Koh Phangan. Finns massa bra restauranter att valja pa; en indisk som har gudomlig mat - sa gott med indiskt!! Sen sa hr man "same Same" som har jattegod mat, som burritos, kottbullar, tacos, nachos, grekiskt sallad++. Sa har vi ju "The Lounge", ett svenskt stalle med fantastisk mat - samma med "tre Kronor". Sa far man inte glomma thaistallena; som "Bongo" till exempel. Vi hangde alltid pa Drop in pa kvallarna, kanske satt man pa "same same" eller systembolaget innan man gick dit. Dansade hela natten och bara hade kul!! Kom annu narmare tjejerna, och nagra nya! :) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UPDATE : 
       
Pa Koh Phangan bodde jag med Pernilla och Jennifer! Jattesota tjejer!:) Men lite mindre trevligt var ju att vi hade inbrott i varan bungalow. Medans Jennifer lag och sov, laskigt! Dom fick med sig alla hennes viktiga grejer - pass, visakort,pengar,korkort och kamera! Sa trakigt! :( Och dom tog med sig nyckeln och AC - kontrollen.. haha!Sa nasta dag fick vi byta las, och leva med en aircon utan kontroll... Sa kan det ga!
        Sjukt mycket folk pa sjalva Fullmoon!Vi borjade kvallen med langbord och buffet pa Same -Same! Jennifer drog tva latar - My God - den tjejen kan sjunga! Grym ar hon!:) Alla skrev pa alla, med kroppsmalning pa fullmoon. Jag hade norge pa en armen, Swedeen pa andra, et hjarta pa underaren och Caroline. Haha! Lite kul ska man ju ha ;) 
          Kanns inte kul att tva dog under Fullmoon - hemskt!!
Man maste ha vettet med sig aven om man dricker och vara forsiktig!Jag tyckte det blev lite val mycket folk pa Drop In pa fullmoon, sa jag var inte dar sa mkt. Var dar ett tag och dansade med tjejerna, sen gick jag till Systembolaget med Jennie, och satt dar ett tag.Sen gick jag hem. Det ar ju sa mkt folk overallt att man knappt kan rora sig.. Men all andra kvallar pa Koh Phangan var det lite mindre folk, och man far sin yta pa dansgolvet;) haha!!
       Testade mina kvaliteter som utdelare - av flyers:P haha!!! Delade faktiskt ut ganska manga, men tror inte jag drog sa mkt folk till Systembolaget.. hmmm, men jag forsokte iaf;) 
       

Dom flesta av ganget akte fran Koh Phangan 2-3 dar efter Fullmoon. Jag och Jennifer stannade kvar nagra dar. Bara tog det lugnt och lag pa stranden och pressade=) Sen sa akte hon till Koh Samui. Samma dag som hon akte, akte jag pa en battrip runt on. Traffade ett gang dar som jag hangde med hela dagen. Vi snorklade, at lunch pa en jattefin strand. dar vi ocksa soladeoch badade. Sen nar vi kom tillbaka var dom sa nalla att jag fick lana deras dusch!! Harligt - da slapp jag resa i 15 timar till Ph Phi utan at duscha! Lycka! 
        Vid 2030 pa kvallen var det dags att satta sig i en minibuss till Thonsala. Sa var det nattat till Surathani - 7 timmar - fran 2200 - 0500. Men jag sov faktiskt en del, det var massa smala tunna madrasser bara tatt i tatt.Sen var det tukt tuk, till et stalle dar vi fick hamta ut nya biljetter. Sen buss i tre timmar till Krabi. Sa var det at i 2 timmar(tror jag det var) till Phi Phi. Vilken resa! Men jag kom ju fram vid 12, hittade Li pa stranden och flyttade in med henne pa Banthai. 

Sa nu har man varit pa Phi Phi ett tag. :)
       
      


Phi Phi - Phuket - Koh Lanta - Ao Nang - Koh Phangan

Uaaeeee!! Lange sen nu!! Mendet har faktiskt varit for att jag som oftast inte kommer in pa bloggen:(
Sa nu far det bli et jattelangt inlagg - eller sa langt jag orkar skriva;)

Haft det sa bra, trivs verkligen har i paradiset! :) Inte varit sjuk och inte heller varit dalig i magen. Bara lite uppsvalld, men det tal man.

Akte ju som jag skrev sist till Phi Phi,eftersom fullmoon blev flyttat till den 24 pa grund av buddha och val sa blev det ingen fullmoon. Pa Phi Phi hade jag jattekul!Kom mer in i ganget och blev vanner med nya :) Blev mer kompis med Pernilla, Emma, Li, Malin, Jennie, Jennifer och Marita dar. Och ocksa battre kompis med killarna i ganget. Jag bodde forst i et eget rum pa et guesthouse en bit ifran alla dom andra, och det var ingen fara i genetligen. Jag hade det bra dar. Men sa kom det ner tva kompisar till marita och dom tyckte absolut inte att jag skulle bo ensam:p Sa flytta in till dom, pa en extrasang. Kul att bo med nan! Dagarna va lata - lag bara i en solsang vid polen ;) Passade ju bra med en bar i bassangen - jag skamtar inte, barstolarna var i vattnet ;) Love it! Sen sa var det middag nanstans och sen belv det som oftast utgang pa carlitos. =)
           Jag tycker om Phi Phi. Det ar litet med massa sma tranga gator som gar pa kors och tvars. Massa sma boder, affarer och restauranter. Fin strand, men vattnet forsvinner sa valdigt, du maste typ ga en km bara for att fa vatten till vaderna:P Sa darfor blev det polen. Vi hade tyvarr daligt vader nagra dar pa Phi Phi, och en del regn:( Sa blev ingen battur pa mig for ville inte det nar det regnade och var mulet - daligt vader. Dom dagarna det var okej eller bra, sa blev det polen med dom andra. Lite surt for skulle ha velat se monkey beach och sa, men far ta det en annan gang. Men en av killarna i ganget hade fodelsedag en av dagarna, och da var vi alla pa en stor bat pa havet fran 15 - 19=) Vi akte till Maya Beach, dar "the Beach" ar inspelad. Dar fick vi ga i land och ga runt pa on:) Baten lag still dar jattelange, sa efter att ha varit pa maya beach, lag vi ute i havet med flytvastar pa och njot en kall ol  medans vi guppade runt dar ;) Livet! Sen sa fick vi ris emd gronsaker och farsk frukt dar. Sen korde baten tillbaka till hamnen. Pa kvallen hade vi langbord pa Carlitos(vi satt som oftast i lagbord dar anda), bal och nagra hade ocksa fixat entarta till fodelsedagsbranet. Lite trakigt med regnet vi hade dar, men sant far man ta. Hade ngra riktigt fina dar med. Var en svensk restaurant dar, som heter "unni's". Helt otroligt god mat:) Sen finns det en italiensk - "Cosmic",ocksa jattegod mat. Specielt pizzorna.

Jag bestamde mig for att hanga pa Marita och nagra av killarna till Phuket. Tankte det kunde vara kul att se det. Vi stannade bara i tre dar. En natt i Pattong, och tva natter i Karon(bara tva for dom andra). Men tyvarr sa var Phuket som jag har hort - bara svenskar, danskar och norrman typ, pensjonister och barnfamiljer. Och i Pattong var det sjukt mycket horor. Ackligt! Jag och Marita fick ju inte ans ga i fred. Bla!Men Karon var ju iofs lugnt och fint, och fin strand. Jag och Marita hittade en marknad dar!Kul - billigt och massa roliga grejer :) Men nat som inte var sa kul dar, var en bod dar dom salde djur. Hundvalpar i vanliga kaninbur typ, utan nat underlagg eller nat. Sa ljuvliga sma hundvalpar. Det var ocksa sma ekorrar!! Och igelkottar!! Tyckte sa synd om djuren!! Ville bara kopa alla och ta hand om dem! Ahh...  Tredje dan akte Marita och han hon reste med till Bangkok, dom skulle hem. De 5 andra killarna akte ocksa till Bangkok. Jag stannade kvar en natt till. Morgonen efter akte jag till Koh Lanta med bat.

Pa Koh Lanta motte jag upp Heidi, Chrille och killarna. Dar hade vi nagra riktigt lugna och skona dagar. KUnde kanske bli lite langtrakigt. Finns inte sa mkt att hitta pa dar kandes det som. Om du inte hyr moppe och aker ivag. Hittade iallafall en jattegod thai restauran. Sa gott!! :) Efter tre dar pa Koh Lanta akte vi med bat till Ao Nang, Krabi.

I Ao Nang var vi i 4-5 dagar. Hittade ett jattebra och frascht hotell. Forsta dagen dar tog vi longtail bat ut till Railey Beach.Dar lag vi hela dagen och solade, och bara njot. En tjejkompis till nagra va killarna kom och hangde med oss i Ao Nang sa vi delade rum. En jattetrevligt tjej:) Pa kvallarna satt vi i samma bar avarje kvall, bara spelade biljard och dracknagra ol.Var ganska lungt i Ao Nang ocksa. Dom som jobbade i baren, blev overlyckliga varje gang vi kom dit. Haha!! typ enda kunderna kanske... he he.. Ao Nang var et helt okej stalle. Fint, och det finns ju manga fina oar och strander om man hyr en longtail boat.Men sjalva "staden" var lite trakig.Bara en laaaang gata. Vi hyrde en egen longtail bat den andra dagen.Da akte vi till Chicken Islang, Poda och en annan liten o som typ bara var en strand. =)

Sen sa akte alla forutom jag och tjejen jag bodde med till Koh Phangan. Hon akte till Phuket for att traffa upp en kompis. Jag stannade 2 dar till. Dan efter att dom hade akt - akte jag pa visarun till Malaysia. Nar du kommer inn i Thailand far du 30 dagars visum. Och nar det narmar sig att du maste ha nytt, kan du bara aka over gransen och fa det. Du behover inte ans vara borta en viss tid. Sa jag satt i en mnibuss med 8 andra i 4-5 timmar at varje hall. Gick over gransen till Malyasia och tilbaka..Haha! Sa jag har faktiskt varit i Malaysia;) hahhahaha!
Dan efter det akte jag oksa till Koh Phangan - igen.

Har pa Koh Phangan har vi haft stralande sol! :) Har solat massa, badat och bara njutit! Bor i Had Rin, pa Sea Garden. Har besokt spat en del, jag menar 40 kr for manikyr! Massage och pedikyr kostar ocksa bara 40! Thai massage - neck,back and shoulder ar bara sa skont!! =) Bra for min nacke och rygg ocksa!

Nu orkar jag inte mer idag kanner jag... blir sa langt for er med. Sakert ingen som orkar lasa allt..
Ska ata nat tror jag, lite sma hungrig. Skriver mer senare eller imorn! ;)

Puss Puss